Prolet OCD

H Prolet OCD εππιλέχθηκε και συμμετέχει στο Lebanon International Contemporary Dance Festival με το κομμάτι Delenda est! Ευχαριστούμε Tiro Arts Association!

Χορογραφία: Μαργαρίτα Τρίκκα

Δραματουργία: Δήμητρα Μητροπούλου

Ερμηνεία: Κάντυ Καρρά, Κατερίνα Σπυροπούλου
Μουσική: Φώτης Σιώτας 
Σκηνικά, Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βίντεο,Φωτογραφίες προωθητικού υλικού:  Μάνος Αρβανιτάκης

Το έργο DELENDA EST συμμετέχει στο SYNAMA FESTIVAL

Πρόκειται για ένα νεοσύστατο φεστιβάλ καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που εστιάζει στο εδώ και το τώρα, αντλώντας στοιχεία από την τρέχουσα συνθήκη κρίσης και θέτει ως προτεραιότητα έναν πολιτισμό από όλες για όλους, άνευ ορίων και περιορισμών. Φέτος, η θεματική του φεστιβάλ εστιάζει στις ανθρώπινες αισθήσεις και στην ιδέα του «συναισθάνομαι» και αναζητά καινοτόμες και ανατρεπτικές προτάσεις με δυναμικό περιεχόμενο.

05 & 06 Ιουνίου ONLINE @ synamafestival.liminal.eu

#Synama_Festival #liminal_access #inclusivearts

«Μην ξεχάσεις να πεις στο περίστροφο:
χάρηκα για τη γνωριμία αλλά νομίζω πως σας έχω ξανασυναντήσει.»
-André Breton

Το έργο Delenda est τοποθετεί δύο ανθρώπους επί σκηνής: από τη στιγμή που θα συστηθούν, βρίσκονται σε κατάσταση μάχης και έρχονται αντιμέτωποι με το γελοίο και με τη ματαιότητα. Όμως είναι ρεαλιστές: αποζητούν το αδύνατο και το ξέρουν. Προχωρούν προς τη στιγμή της ήττας τους, εκείνη τη ρωγμή στον χρόνο που είτε με πάταγο είτε αθόρυβα σημαδεύει τον άνθρωπο. Για να ακολουθήσει μετά η ησυχία, η άπνοια.

‣ περιγραφή εικόνας :
Δύο κορίτσια, με λευκές μπλούζες και γκρι παντελόνια, μπροστά στα κάγκελα ενός περιφραγμένου, βιομηχανικού χώρου. Η αριστερή, με τα χέρια ανοιχτά, κάνει μια κάμψη προς τα πίσω, κοιτάζοντας τον ουρανό. Η δεξιά βρίσκεται στον αέρα, με τα χέρια και τα πόδια της να σχηματίζουν ένα τόξο προς τα πίσω. Το βλέμμα της είναι στραμμένο προς τα κάτω και κοιτάζει την άλλη κοπέλα.

Χορογραφία: Μαργαρίτα Τρίκκα

Δραματουργία: Δήμητρα Μητροπούλου

Ερμηνεία: Κάντυ Καρρά, Κατερίνα Σπυροπούλου
Μουσική: Φώτης Σιώτας 
Σκηνικά, Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βίντεο,Φωτογραφίες προωθητικού υλικού:  Μάνος Αρβανιτάκης

Η online πλατφόρμα aejaa σε συμπαραγωγή με την Prolet OCD παρουσιάζει

ΜΗΔΕΙΑ

Μια ραδιοπτική όπερα ζωντανά από τέσσερις διαφορετικές χώρες

Με τους Αλεξία Καλτσίκη, Αναστασία Κότσαλη, Andrea Young, Ηλιάνα Καλαποθαράκου, Sharon Kim, Guido de Flaviis, John Eagle, Sara Gomez, Σπύρο Τζέκο και Ανδρέα Λεβισιανό

28.02, 01.03, 02.03 στις 9μ.μ. ώρα Ελλάδας

Εισητήρια: Ticketservice

Η online πλατφόρμα aejaa παρουσιάζει μια πρωτότυπη εκδοχή της Μήδειας σε μια όπερα που συνδέει ζωντανά μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές και visual artists από την το Λος Άντζελες, το Μοντρεάλ, την Αθήνα και το Βερολίνο. Το έργο επιχειρεί να ξεδιπλώσει ηχητικά και οπτικά τη δομή και τη λογική των πράξεών ενός από τους πλέον πολυσυζητημένους γυναικείους χαρακτήρες. Οι τρόποι που επικοινωνεί η Μήδεια μοιράζονται σε τρεις εκτελεστές που δίνουν διαφορετικές πτυχές της σκέψη της: Ο λόγος της (Αλεξία Καλτσίκη) ενώνεται με τη φωνή της (Αναστασία Κότσαλη) και με την κίνησή της (Ηλιάνα Καλαποθαράκου). Η οθόνη γίνεται δίοδος στη σκέψη της για τον θεατή και ο ήχος κανάλι συνδιαλλαγής  με τους άλλους χαρακτήρες. Το έργο συνθέτει μια multimedia εμπειρία που αναζητεί νέες διεξόδους και δημιουργικές τεχνικές. Μέσα τα χαρακτηριστικά του ψηφιακού χώρου επανεξετάζει τόσο την τραγωδία του Ευρυπίδη όσο και την όπερα ως είδος.

Η aejaa είναι ένας νέος χώρος online παραστάσεων. Έχοντας ως σκοπό την προώθηση της σύγχρονης δημιουργίας, χρησιμοποιεί τα ψηφιακά μέσα για να συνδέσει ταυτόχρονα και ζωντανά καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο με την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου και εικόνας. Έχοντας συνεργαστεί ήδη με πάνω από 100 καλλιτέχνες η aejaa αποτελεί́ έναν πρωτότυπο χώρο έκφρασης επιχειρεί́ να προσεγγίσει εκ νέου την έννοια του καλλιτεχνικού́ γεγονότος στον ψηφιακό́ χώρο.

Σύλληψη|Mουσική: Ανδρέας Λεβισιανός

 

Συμμετέχουν:
Αλεξία Καλτσίκη (Ηθοποιός|Αθήνα)
Αναστασία Κότσαλη (Μεσόφωνος|Αθήνα)
Ηλιάνα Καλαποθαράκου (Χορός|Βερολίνο)
Andera Young (Μεσόφωνος|Μοντρεάλ)
Sharon Kim (Μεσόφωνος|Λος Άντζελες)
Sara Sinclair Gomez (Μεσόφωνος|Λος Άντζελες)
John Eagle (Κόρνο|Νέα Υόρκη)
Guido de Flaviis (Σαξόφωνο|Αθήνα)
Σπύρος Τζέκος (Κλαρινέτο|Αθήνα)
Ανδρέας Λεβισιανός (Διεύθυνση, Ηλεκτρονικά|Βερολίνο)

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Παραγωγή: aejaa
Οργάνωση παραγωγής: Prolet OCD
Visual art, προγραμματισμός: Χρήστος Ατζινάς
Σκηνοθεσία, κάμερα: Χρυσάνθη Γούλα
Σκηνογραφία, επιμέλεια παραγωγής: Βάλια Ρασσά
Γραφικός Σχεδιασμός: Nico Crncevic
Τεχνική υποστήριξη: Artem Titkov